0

Nowość z figą

Zobacz blog

Czym wyróżnia się żołądkowa gorzka wśród innych alkoholi ? Skąd bierze się jej bursztynowy kolor i słodko – gorzki smak ? 
Otóż tajemnica tkwi w unikalnej kompozycji smaków; gorzkiej pomarańczy, karmelu i korzennych przypraw. Oprócz tradycyjnej żołądkowej gorzkiej możemy spróbować kilka jej odsłon w tym żołądkową gorzką z miętą i z czarną wiśnią, a teraz również z figą. 


Jak podawać żołądkową gorzką? 
Najlepiej samą w małym kieliszku lub w towarzystwie plastrów pomarańczy oprószonych cynamonem, pieprzem cayenne, kardamonem lub kakao.


Już dziś zapraszam do próbowania !


Dalej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.