0

Porzeczkowy curd z mrożonych owoców

Zobacz blog







Zobacz blog

Curd porzeczkowy ♥ Krem porzeczkowy

U mnie dziś szybciutko, przepis na zagospodarowanie, ewentualnie jeszcze znalezionych w zamrażarce, zeszłorocznych porzeczek 😉
Zapraszam na porzeczkowy curd

Krem z mrożonych porzeczek

Curd owocowy

Składniki:

200 g czerwonych mrożonych porzeczek
150 g cukru
2 żółtka
1 całe jajko
2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej
masło 50 g
Wszystkie składniki poza masłem umieszczamy w garnku, stawiamy na kuchence i energicznie mieszając podgrzewamy i podgrzewamy  i jeszcze chwilkę podgrzewamy na dość małym ogniu, aż krem zgęstnieje. Wyłączamy kuchenkę, dodajemy masło i mieszamy, aż się rozpuści. 
Wykorzystujemy tak jak ostatnio pomarańczowy krem…albo tak jak rok temu 😉cytrynowy krem  
Już robiłam krem porzeczkowy, podobny, ze świeżych owoców i nie jest to ich najważniejsza rozbieżność. Dzisiejszy jest dla tych wszystkich, którzy porzeczki z krzaczka prosto, a jak , lubią, tamten dla tych, którzy nie przepadają za porzeczkowymi pestkami 🙂
Smacznego 🙂

Dalej







Artykuł Porzeczkowy curd z mrożonych owoców pochodzi z serwisu Polskie Rękodzieło.

Dalej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.