Placki z cukinii z twarogiem, z sałatką z makreli

Zobacz blog

Przekąska, przystawka, lekkie przepyszne dwa w jednym 🙂

Placki znacie [KLIK], sałatkę z makreli na pewno też 🙂 Sałatka, pasta do chleba, z cebulą, bądź bez, twarogiem, czy majonezem, podobnie jak z rosołem, w każdym domu inaczej przyrządzana, a  i tak wszyscy wiedzą o czym mowa 🙂

Moja wersja jest bardzo uboga w składniki:) co nie odbiera jej obłędnego smaku 🙂 a w połączaniu z plackami..duet idealny:)

Co potrzebujemy

makrela wędzona
ogórki kiszone kilkudniowe 😉 3-4 sztuki
natka pietruszki
olej rzepakowy
pieprz

Makrelę obieramy, rwiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski. Ogórki kiszone * kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki siekamy i dokładamy do makreli. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i dodajemy 3-4 łyżki oleju rzepakowego zimnotłoczonego. Mieszamy.

*ja osobiście uwielbiam robić tą sałatkę o tej porze roku, kiedy mogę skorzystać ze świeżo zakiszonych ogórków, co oczywiście jest moją fanaberią 🙂 i ogórki każde kiszone się sprawdzą 🙂



Gotową sałatkę wykładamy na usmażone placki i podajemy 🙂
Ja preferuję ciepłe placki, mąż zimne, więc śmiało mogę Wam polecić to danie, zarówno na ciepłą przystawkę, jak i zimną przekąskę 🙂

Smacznego 🙂 

Dalej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *